Innmelding
Meld deg inn i Geocaching Østfold. Medlemsskap i 2018 koster kr 150,- Send e-post for innmelding (se nederst på denne siden). Mulighet for betaling med VIPPS til #23902 Husk Navn, nick, adresse, e-mail
Instafeed
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Vi går i vannet

Jomfruturen

En merkedag startet tidlig med ferge fra Moss over til Horten på den siste sommerdagen i august. Vi skulle helt til Telemark og Falkumelva med 19 oppdagelsesreisende fordelt på 9 kanoer. Man kan jo spørre seg hvorfor Geocaching Østfold velger en tur i Telemark som sin jomfrutur, for det er jo mange fine turer å velge mellom i hjemfylket. Men det er jo engang slik at man jo har cachet mye i sitt naturlige habitat, og i tillegg ønsket man jo å gjøre det med en litt annerledes vri, nemlig å padle. Og da visste vi om en WaterTrail(WT) med solid kvalitet som ville gi oss en god opplevelse.
Og vi er jo ikke redde for å stå opp tidlig og reise litt for å komme oss på tur!

Oppsettet som ga gode odds for suksess var slik :

1. Famv17 x 2
2. richardo7, ugle og yngste del av dagens famv17 team
3. Janarst og Twerth
4. Grey-raven og gekka61
5. Jas77 og helhal
6. Team Thoresen og catols76
7. Vatvedt og s.bratlie
8. Team Vesla
9. Tim1001 og Triggeren

Morgenstund på ferga

Turen var godt forberedt på cachetur.no hvor vi også kunne legge til nyttig informasjon som nådde ut til alle deltagerne som var påmeldt. Et ypperlig verktøy for å samkjøre nødvendig info, legge inn personlige notater og veipunkter, rett og slett for å gi en god oversikt over hvem-hva-hvor for turen.
Ten sharp var det avgang ut i Falkumelva. Da var biler stablet i begge ender, kanoer buksert ut i vannet og det var under 200m til første cache. Noen føk av gårde mot den, mens andre jobbet med å stille inn sjøbeinet. Godt med vann i elva (heldigvis), så det gikk fint over stokk og sten mens funnene tikket inn som perler på ei snor.

JT2

Godt fokus i gruppa, og etter bare en liten time var vi ved tømmerrenna på Fossum. Her ble det tidlig lunsj -eller var det sen frokost? Flere og tjue varmegrader i hvertfall og shortsen ble funnet frem av flere etternølere. Medbragt niste ble tatt frem, noen fyrte opp primusen og en pose hjemmebakte sjokoladeboller gikk rundt. God stemning på rasteplassen der altså.
Under pausen opprettet vi også kontakt med CO da vi hadde et håp om å møte mannen bak denne WT’en på hjemmebane. Det lot seg dog ikke gjøre, men jeg vil benytte anledningen til å takke for utleggene på vegne av Geocaching Østfold. Dette er en flott tur hvor man til tider bare kunne ta opp årene og flyte nedover elva med strømmen, kjenne skogens ro og være utenfor dekning i en lengre periode.

JT3

Båtene var satt sammen med tanke på at minst en av deltagerne hadde litt kanoerfaring, og det fungerte jo strålende. For på noen steder ble det jo full stopp på en stein eller en sandbanke, men i løpet av hele dagen var det bare en som falt i vannet. Navn skal ikke nevnes, men som plaster på såret hanket vedkommende inn premien som var satt opp for ‘Mest elegante velt’.

Etter lunsj var det som normalt litt lavere tempo, og da elva videt seg ut koblet vi etterhvert flere kanoer sammen på tvers og kunne la oss gli nedover mens yttersidene tok i et tak for å holde farkosten på rett kjøl. Det var bare å nyte været og det gode selskapet. Mot slutten av turen kom det jo mer bebyggelse og noen andre båter forbi, og vi fikk vel noen rare blikk. For humoren blir jo litt spesiell på en slik tur, og stemningen er upåklagelig. Og lydnivået kan jo til tider bli høyt.

Alle gode ting har en ende, og her var det avslutning i urbane strøk av Skien. En fin kontrast til starten og godt for en bygutt å kjenne asfalt under føttene igjen. Bonus lokalisert og i dag var det på en måte dobbel bonus siden Groundspeak ga ut den siste Misson GC-suveniren når man logget en Mystery-cache denne helga.

BW-GCØ

Men vent, ende sa du?
Klokka er jo bare kvart på to og vi har jo satt av dagen. Slike muligheter vet jo en geocacher å benytte seg av.

Så det tok jo ikke lang tid å bli enige med oss selv at den litt mindre Laksjøelva også skulle beæres med et besøk fra Geocaching Østfold. Take it to the max. Derfor; ompakking, relokalisering og en innlagt stopp på benzer’n for å fylle opp kaffe og andre stimuli før kursen ble satt østover mot enda en WT av Jarun. Man kunne jo argumentere for at den ligger jo på vei hjemover uansett. Vi kjører jo ‘rett’ forbi. Et argument man ofte bruker på tur med mugglere(les: familien). Litt goodies måtte derfor de yngste deltagerne smøres med for at de skulle gi sin godkjenning.

Etappe 2 mellom Laksjø og Farrisvannet var litt kortere, men siden det var endel strøm og det var kommet opp noen forbudsskilt på grusveien som nok tidligere har vært brukt til pick-up etter #12, bestemte vi oss for å padle videre på Farrisvannet og helt til Kveldsvik.
Først måtte vi løse Multi-cachen. Deretter litt organisering av parkering og biler i begge ender før vi kunne starte, men så var vi i gang. Med et smell. For på starten av denne WT’en var det småstein, litt større stein og et par sandbanker som skulle forseres. Fine utfordringer som gjengen tok på strak arm med hjertet litt i halsen noen ganger. Kano oppleves jo ikke som den mest stødige farkosten til tider. Nærkontakt med trær som hang over elva og litt vassing for å få båten på rett kjøl igjen ble ekstra krydder på en totalt sett enkel ferd.
På denne vanntrailen var det jo også en bonus som ble hanket inn ved å sende opp de yngste.

JT4

Litt over kl18 var vi strandet for siste gang denne dagen. Noen benyttet siste rest av solvarmen til å bade i Farris, og restene av mat og drikke ble fortært. De siste kreftene ble brukt på vask av kanoer og sikring av disse på hengeren. Det er nok flere som vil kjenne på støle muskler på uvante steder i morgen.

JT5

Oppsummert ble dette en særdeles vellykket tur med hyggelig selskap, mange fine funn og kano(n)vær.

Kjenn din besøkelsestid og meld deg på neste tur i regi av

Geocaching Østfold!

:: bilder og ord av ugle på vegne av geocachingøstfold.no ::

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.